Brett McGurk Ortadoğu ve Afrika direktörlüğüne atandı

Brett McGurk Ortadoğu ve Afrika direktörlüğüne atandı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin IŞİD'le Mücadele eski Özel Temsilcisi Brett McGurk'e, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde görev verdi.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden, Obama döneminde görev yapan birçok diplomat ve bürokratı kadrosuna katmayı planlıyor. Bunlardan biri de Brett McGurk.

ABD'nin IŞİD Karşıtı Koalisyon Özel Temsilcisi olan, Trump'ın Suriye'den çekilme kararını protesto etmek için istifa eden Brett McGurk Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Biden yönetiminde Ortadoğu ve Afrika direktörü olarak atandı.

Brett McGurk, Trump'ın Aralık 2018'de Suriye'den tamamen çekilme kararını açıklamasının ardından 2019 başında görevini bırakmıştı. McGurk, istifa ederken ABD Başkanı'nın yanısıra Ankara'yı da sert dille eleştirmişti.

McGurk, Trump için "sahada olan biteni zerrece anlamaktan tümüyle yoksun" demişti.

Tecrübeli diplomat "Trump'ın Erdoğan'la ilişkisi, Türkiye'ye daha yapıcı bir şekilde yön gösterme çabalarının da altını oydu" şeklinde açıklama yapmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.