Bozkurt: Seçimden HDP'nin ana muhalefet olduğu bir tablo çıkabilir

Bozkurt: Seçimden HDP'nin ana muhalefet olduğu bir tablo çıkabilir

Seçiminin kilit partisinin HDP olduğunu belirten gazeteci Sedat Bozkurt: Ortaya, Millet İttifakı'nın koalisyon hükümetini oluşturduğu parlamentoda HDP'nin ana muhalefet olduğu bir tablo çıkabilir.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında ortaya çıkacak sonuçların çok şeye gebe olduğuna dikkat çekti. Söz konusu denklemde HDP'nin önemli olduğunu belirten Bozkurt, 'HDP siyaseti ve denklemler' başlıklı yazısında, ortaya çıkabilecek tabloya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Seçim kaybetmiş Erdoğan ve parlamentodaki çoğunluğunu kaybetmiş AKP yönetilebilir mi? İktidar, devlet elinden gitmiş bir Erdoğan ve partisi AKP, muhalefet yaparak politik olarak hayatını devam ettirebilir mi? Neye, nasıl muhalefet yapacak? Bunlar ciddi ve Erdoğan ile AKP açısından baraj soruları. Bu şartlar altında parlamento dağılımı mutlaka değişecektir. Ve o değişim sonucunda ortaya Millet İttifakı'nın koalisyon hükümeti oluşturduğu bir parlamento zemininde HDP'nin ana muhalefet olduğu bir tablo da çıkabilir. İşte bir başka denklem daha. Bu meseleleri çok konuşacağız sanırım..."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.