Borsada tüm hisseler düşüşte

Borsada tüm hisseler düşüşte

'Kara pazartesi' olarak anılan haftanın ilk iş gününde iki kez işlem durdurma hamlesine karşın Borsa İstanbul yüzde 8 eridi. BİST 100'de işlem gören hisselerin tümü değer kaybetti.

Haftanın ilk iş gününde TL'nin dolar karşısındaki kaybı yüzde 10'u bulurken, Borsa İstanbul'da da panik havası hakim. Kan kaybının önüne geçilememesi üzerine iki kez yarımşar saatlik işlem durduran Borsa İstanbul'dan yatırımcılara yönelik uyarı tonlu bir açıklama yapıldı.

BORSADAN AÇIKLAMA GELDİ

İşlemlerin gözetim faaliyeti kapsamında anlık/sürekli izlenmekte olduğu belirtilen açıklamada, "Kuruluşların ve yatırımcıların mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur. Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna duyurulur" denildi.

HİSSELER SERBEST DÜŞÜŞTE

BIST 100'de işlem gören tüm hisseler, borsanın ikinci kez devreye girdiği saat 11.18 itibariyle değer kaybetti. Borsada işlem gören bazı hisselerdeki değer kaybı yüzde 10'u buldu. Bugünkü sert düşüşle borsa 2021 kazançlarını silmiş oldu.

ÜST FİYAT LİMİTİ YÜZDE 20'YE YÜKSELTİLDİ

Öte andan Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören döviz ve altın vadeli işlem sözleşmelerindeki yüzde 10 üst fiyat limiti oranı bugün için yüzde 20'ye çıkarıldı.

Borsa İstanbul'un VİOP gün içi fiyat limiti değişikliği duyurusu, kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. Açıklama şöyle: "VİOP'ta işlem gören dolar/TL, avro/TL, ruble/TL ve yuan/TL döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan yüzde 10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için yüzde 20'ye çıkarılmıştır."

MERKEZ BANKASI SESSİZ

Ekonomik girdaba karşın Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan günün ilk yarısında açıklama gelmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da sabah saatlerinde yaptığı kısa yazılı açıklamayla, serbest piyasaya bağlılık vurgusu yaptı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.