Bölge lezzetleri Şehrivan Sofrası’nda bir araya geliyor
Van’da hizmet veren Şehrivan Sofrası, Van, Hakkari, Şırnak ve Bitlis’e özgü geleneksel yemekleriyle hem yerli hem yabancı misafirlere bölge mutfağını tanıtıyor.
Van’da faaliyet gösteren Şehrivan Sofrası, sadece bir restoran değil; aynı zamanda bölge mutfağının ve kültürünün tanıtım merkezi haline geldi. Van, Hakkari, Şırnak ve Bitlis'in özgün lezzetlerini sunan mekan, bugüne dek birçok siyasetçi, kanaat önderi, sanatçı ve yerli-yabancı turisti ağırladı. Mekanın en dikkat çekici konuklarından biri ise Moğolistan Cumhurbaşkanı oldu.

Şehrivan Sofrası’nda misafirlere; birçok şehrin farklı yorumladığı Keledoş, Hakkari’nin “doğavası”, Van’ın meşhur otlu peyniri ve ışkın turşusu gibi coğrafyaya özgü lezzetler sunuluyor. Bu otantik menü, misafirlerden tam not alırken, bölgeye olan ilgiyi de artırıyor.

1996 yılında sektöre adım atan ve bugün Şehrivan Sofrası’nın işletmeciliğini yapan Hamza Kurt, amaçlarının coğrafyanın tatlarını tanıtmak olduğunu belirtti.

Kurt, "Van ve Hakkari yemekleri büyük beğeni topluyor. Şehir dışından gelen misafirler, bu lezzetleri kendi kentlerinde de görmek istiyor ve bizden iş ortaklığı talep ediyorlar. Ama bizim önceliğimiz kendi coğrafyamız. Nasip olursa ileride bu tatları başka şehirlerde de sunmak istiyoruz" dedi.

Kurt, son olarak, bu lezzetleri tatmak isteyen herkesi ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını belritti.