Boğaziçi'nde yetki Erdoğan'a geçti!

Boğaziçi'nde yetki Erdoğan'a geçti!

Yeni sistemin yürürlüğe girmesiyle Boğaziçi’ndeki imar planlarının onayında yetki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçti. Kamu İhale Yasası’nda da değişiklikler yapıldı.

Boğaziçi’ndeki imar planlarının yapılması, onayı ve tadili konusundaki yetki Cumhurbaşkanlığına geçti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinde, Bakanlar Kurulunun çıkardığı son KHK’da İstanbul Boğaziçi’ndeki imar planların yapılması, onayı ve tadili ile ilgili onay merci olan Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kaldırıldı. Bu kurul, Başbakan veya görevlendireceği Başbakan Yardımcısı’nın başkanlığında, ilgili tüm bakanların katılımı ile oluşturulmuştu.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, Boğaziçi sınırları içinde yapılacak her türlü imar değişiklikleri ve uygulamaları bu kurulun onayı ile yürürlüğe giriyordu. 9 Temmuz tarihli KHK ile kaldırılan Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu’na yapılan atıfların, Cumhurbaşkanınca belirlenen kurul ve mercilere yapılacağı öngörüldü. Bir gün sonra çıkarılan Cumhurbaşkanlığı 1 No.lu Kararnamesi ile de Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Yerel Yönetim Politikalar Kurulu, Boğaziçi imar uygulamaları gereği kamu yatırımlarının planlanmasına ilişkin çalışmaları yapmakla görevlendirildi.

KAMU İHALE YASASINDA DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş sürecinde çıkarılan son KHK’da bir başka bölüm, Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişiklikler oldu. Buna göre, Cumhurbaşkanlığına bağlı ofisler ve başkanlıkların, Türkiye’nin tanıtımı, ülkedeki, yatırım veya finans kaynaklarının artırılması veya dijital dönüşüm teknolojik gelişiminin sağlanması amacıyla yaptıkları mal ve hizmet alımları Kamu İhale Yasası’ndan muaf tutuldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.