Boğaziçi'de öğrencilerin eylemi sürüyor

Boğaziçi'de öğrencilerin eylemi sürüyor

Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilerin eylemi olağanüstü güvenlik önlemleri altında devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu rektör olarak atandı. Bunun üzerine Üniversite öğrencileri başta olmak üzere öğretim görevlileri ve diğer üniversitelerden öğrenciler kayyım rektöre karşı eylem başlattı.

Ana temasında “Atanmış değil, seçilmiş” rektör talebi ve akademilerin özerk olması çağrısı yer alan eylemeler, yetkililerin talepleri dikkate almaması üzerine günden güne büyüyerek Türkiye’nin dört bir yanına yayıldı. 

Bir ayı aşkındır hem üniversite hem de dışarda eylemlerini sürdüren öğrencilere yönelik baskılar da arttı. Yüzlerce öğrenci gözaltına alındı, tutuklandı, polis şiddetine maruz kaldı. Öğrenciler eylem kararlılığını sürdürürken, rektörü asla kabul etmeyeceklerini yineliyor.

Bütün bunlar yaşanırken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, her gün rektörlük önünde açıklama yaparak rektörün istifasını istiyor. Yapılan protesto eylemleri nedeniyle üniversitenin dört bir tarafı polis barikatlarıyla abluka altına alınırken, yüzlerce çevik kuvvet polisi, TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletiliyor. 

Öte yandan Boğaziçi metro çıkışında polisler, gelen herkesin çantalarını kontrol ederken, üniversite önünde geçenlere Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolü yapıyor. Yine Üniversiteye giren tüm araçlar didik didik aranırken, öğrenciler de GBT’den geçirildikten sonra içeri alınıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.