Boğaziçi protestolarında 4 öğrenci daha tutuklandı

Boğaziçi protestolarında 4 öğrenci daha tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri için gözaltına alınan ve 2 gündür gözaltında olan 6 öğrenciden 4’ü tutuklanırken, 2’sine ise ev hapsi cezası verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör Melih Bulu'nun atanmasını protesto ettikleri için haklarında başlatılan soruşturma kapsamında 5 öğrenci 4 Şubat günü evleri basılarak gözaltına alınmıştı. Araması devam eden 1 kişi ise bir gün sonra gözaltına alındı. 2 gündür gözaltında bulunan 6 kişi ifadelerinin alınması için Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadesi biten 6 kişiden 5’i tutuklama, 1 kişi ise ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

Sulh Ceza Hakimliği’nde işlemleri biten 4 öğrenci tutuklandı, 2’sine ise ev hapsi cezası verildi. Tutuklananların isimleri ise şu şekilde: “Necmettin Erdem, Akın Karakuş, Ömer Şengel ve Murat Can Demirci”

Boğaziçi protestolarında 4 öğrenci daha tutuklanmıştı. Tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.