Boğaziçi öğrencilerine destek veren Ahmet Şık hakkında fezleke

Boğaziçi öğrencilerine destek veren Ahmet Şık hakkında fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlere ilişkin sözlerini gerekçe göstererek dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenledi.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasına yönelik tepkiler sürerken, Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Fezlekeyi hazırlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz aylarda Şık hakkında Boğaziçi Üniversitesi protestolarıyla ilgili paylaşımlarını gerekçe göstererek 'suç işlemek için alenen tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

'O TAŞIN ADI SARAY REJİMİ' DEMİŞTİ

Şık, Boğaziçi Üniversitesi'nde polis şiddeti ve gözaltılara rağmen devam eden eylemler için, "Kimse seçimle gidiyorlar sayıklamasının peşinden gitmesin artık. Çünkü mafyayla; hukukla mücadele edilmez. Bunların hukuku ile mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaşlık görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli. İsim vererek de söyleyeceğim Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı veli toplantısında anne babalara yaptığı çağrıyı kimse ciddiye almasın. Burada çok ağır bir yük var ve bu yükü kaldırmak sadece bu genç arkadaşların tek başına yüklenebileceği bir ağırlık değil bu. Hep birlikte ona el atmamız gerekilor ve hep birlikte o taşı kaldırıp atacağız. O taşın adı saray rejimi" demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.