BM'den Cumartesi Anneleri için çağrı: Suçlamalar düşürülmeli

BM'den Cumartesi Anneleri için çağrı: Suçlamalar düşürülmeli

BM İnsan Hakları Özel Raportörü Mary Lawlor, “Kaybolan akrabaları anmak ve onurlandırmak için barışçıl bir şekilde toplanmak suç değildir" açıklamasında bulundu.

 Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Özel Raportörü Mary Lawlor, Cumartesi Anneleri’nin yargılandığı davaya ilişkin suçlamaların düşürülmesi çağrısı yaptı. "Kaybedilen yakınlarını anmak suç değildir" diyen Lawlor, "İnsanları kaybetmek suçtur" ifadelerini kullandı.

'ZULMÜN SON KANITI'

Cumartesi Anneleri'nin yargılandığı davanın duruşması öncesinde sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Lawlow, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Kaybolan akrabaları anmak ve onurlandırmak için barışçıl bir şekilde toplanmak suç değildir. İnsanları kaybetmek suçtur. Cumartesi Anneleri aleyhindeki bugünkü dava Türkiye’de insan hakları savunucularının karşı karşıya kaldığı zulmün en son kanıtıdır. Suçlamalar düşürülmeli.”

Ne olmuştu?

Cumartesi Anneleri, 30 Ağustos 2022 tarihinde Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü nedeniyle gözaltında öldürülen Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’un mezarlarının bulunduğu Altınşehir Kimsesizler Mezarlığı’nda basın açıklaması yapmak istemişti. Basın açıklaması polis tarafından engellenmiş, kayıp yakınları gözaltına alınmıştı.

Kayıp yakınlarına polis saldırısının ardından açılan davanın ilk duruşması bugün Küçükçekmece 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.