BM ve AB'den Zaxo saldırısı için soruşturma çağrısı

BM ve AB'den Zaxo saldırısı için soruşturma çağrısı

BM Genel Sekreterliği, Irak'ta Zaxo bölgesine düzenlenen saldırıyla ilgili kınama mesajı yayınladı. AB'den yapılan açıklamada da saldırıya ilişkin "etkin soruşturma yürütülmesi" çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği(AB), Türkiye'nin,  Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) Zaxo kentinin Perex köyüne düzenlediği ve en az dokuz sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, "Genel Sekreter, dün Irak Kürdistan Bölgesi'nin Duhok Valiliğinin Zaxo ilçesinde 8 sivilin öldüğü ve 23 kişinin de yaralandığı ölümcül topçu ateşini kınadı" denildi.

Açıklamada, "hızlı ve kapsamlı bir soruşturma" çağrısı yapılırken Genel Sekreter Guterres'in saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ilettiği belirtildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada ise "AB'nin Irak halkıyla dayanışma içinde olduğu" belirtildi. Açıklamada, sivillerin hedef alınmasının "uluslararası hukukun ihlali" anlamına geldiği ifade edilirken etkin soruşturma çağrısı yapıldı. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.