BM: Ukrayna’da 9 bin 900 sivil öldürüldü

BM: Ukrayna’da 9 bin 900 sivil öldürüldü

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Cenevre Temsilcisi ve Koordinasyon Birimi Direktörü Ramesh Rajasingham, Ukrayna'da savaşın başlangıcından bu yana 9 bin 900 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Cenevre Temsilcisi ve Koordinasyon Birimi Direktörü Ramesh Rajasingham, Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna'da insani yardım ihtiyacının çok büyük olduğuna dikkati çekti. Rajasingham, Ukrayna'da yaklaşık 18 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu, bunun da toplumun yaklaşık yüzde 40'ına tekabül ettiğini söyledi. 

Rajasingham, 10 milyon kişinin ülke içinde ve dışında yerinden edildiğini belirterek, 9 bin 900 sivilin öldürüldüğünü ifade etti. Gerçek sayının daha yüksek olabileceği ifade eden Rajasingham, "Savaş devam ettikçe, insani yardım örgütleri için ortam çok daha tehlikeli bir hal aldı. Savaşın başlangıcından bu yana 14 insani yardım çalışanı öldürüldü" dedi.

SAĞLIK TESİSLERİNE BİN 300 SALDIRI 

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana sağlık tesislerine yönelik bin 300 saldırı gerçekleştiğini aktaran Rajasingham, 111 sağlık çalışanı ve hastanın öldürüldüğünü ifade etti. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.