BM: Suriye'nin kuzeybatısında 4 bin 300'den fazla insan öldü

BM: Suriye'nin kuzeybatısında 4 bin 300'den fazla insan öldü

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Suriye'nin kuzeybatısında en az 4 bin 300 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 600 kişini yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Maraş merkezli depremler nedeniyle büyük bir yıkımın meydana geldiği Suriye'nin kuzeybatısında 4 bin 300'den fazla insanın öldüğünü duyurdu. En az 7 bin 600 kişinin yaralandığı belirtildi. Suriye Sağlık Bakanlığı ise, hükümet kontrolündeki bölgelerde ölü sayısının 1414'e yükseldiğini duyurdu.

İdlib'de 'yardım örgütü' olarak faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler, silahlı grupların kontrolündeki kuzeybatıda 2 bin 167 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

'KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI'

Öte yandan, BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Suriye'de arama-kurtarma çalışmalarında 'sona yaklaşıldığını' bildirdi. Aciliyetin barınma, gıda, eğitim ve psikososyal bakıma yöneltildiğini söyleyen Griffiths, silahlı grupların kontrolündeki bölgelere de yardım ulaştırılacağını dile getirdi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.