BM Genel Sekreteri: Suriye'deki durum birçok alanda sakin

BM Genel Sekreteri: Suriye'deki durum birçok alanda sakin

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ''Bölgede birçok yerde durumun sakin olduğu ancak Resulayn'da top ve silah atışlarının devam ettiği' iddialarını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ve ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusundaki Barış Pınarı Harekatı için yapılan görüşmelerin sonucunda 20 saat ara verilen operasyonun ardından Suriye’deki durumu değerlendirdi. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, ”bölgede birçok yerde durumun sakin olduğu ancak Resulayn’da top ve silah atışlarının devam ettiği” yönünde iddialar olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde Türkiye ve ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmaya ilişkin açıklamada bulundu. Dujarric, ”120 saatlik ateşkesin ardından BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi durumun birçok alanda sakin olduğunu ancak Resulayn’da top ve silah atışlarının devam ettiği yönünde haberler geldiğini bildirdi” dedi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.