Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden örnek davranış

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden örnek davranış

Bitlis Eren Üniversitesi’nden bir grup öğrenci Yüksekova’da eğitim veren Esenyurt İlkokulu’na kitap bağışında bulundu.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Bitis Eren Üniversitesi’nde okuyan ve ‘Eğitimde Umut Işığı Grubu’ üyeleri olan bir grup öğrenci, başlattıkları kampanya ile topladıkları kitapları Yüksekova Esenyurt İlkokulu’na bağışlayarak ilkokul öğrencilerini sevindirdi. Sosyal medya üzerinden kampanya yürüten öğrenciler, topladıkları kitapları Yüksekova’ya getirerek okula teslim ettiler. Öğrencilerin bu örnek davranışı okul yönetimi ve öğrencileri tarafından takdirle karşılandı.

haberinfotograflari.gif

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencisi ve ‘Eğitimde Umut Işığı Grubu’ üyesi olan Hevi Güneş, öğrencilerin gözlerindeki mutluluğu görmekten sevinçli olduğunu ifade ederek “Böyle bir şerefe nail olmak çok güzel bir şey. Eğitimden uzak olan ilçelerimize böyle kitaplar getirmek bizim için çok onur verici bir davranış. Dileriz okusunlar, öğrensinler” dedi.

Öğrencilerden Agit Akita ise bölgeden biri olduğunu vurgulayarak, “Böyle bir proje hem hocamız hem bir arkadaşımız tarafından tavsiye edildi. Bayağı ilgi ve destek gördük. Topraklarımızın imkanları kısıtlıdır. Biliyoruz ki silaha karşı en etkili silah kitaptır.  Bilgi ve hakikattir. Bilginin akmadığı yerde kan akar. Ortadoğu cofrafyasında kanın akmasını değil, bilgi mürekkebinin akmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beritan Kızılkaya isimli öğrenci ise, “Amacımız biraz daha çocukların kitap okuması sağlamak. Çocukların bu sayede biraz daha kendi önlerini görebilecekleri bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Bu yüzden elimizden geldiği kadar kitap toplayıp okullara ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle bölge okullarına gidiyoruz çünkü çok zor şartlar altında eğitim görüyorlar” şeklinde konuştu.

Okul öğrencileri ve okul yönetimi, kampanyayı yürüten öğrencilere birer mektup yazarak teşekkür etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.