Bitcoin'i bekleyen tehlike

Bitcoin'i bekleyen tehlike

ABD Başkanı Biden'ın imzaladığı kripto varlık kararnamesinin, Bitcoin'i devre dışı bırakmak için zemin hazırlama hamlesi olduğu ifade ediliyor.

Kripto para birimlerinde bu sabah erken saatlerde dikkat çekici bir dalgalanma oldu. Sabah erken saatlerde 39 bin 200 dolardan işlem gören Bitcoin aniden yükselişe geçerek saat 05.20 itibariyle 41 bin 460 dolara çıktı. Ancak bu seviyede 1 saat kalabilen Bitcoin yeniden 39 bin dolar seviyesine düştü. Bitcoin saat 10.50 itibariyle 39 bin 574 dolardan el değiştirdi.

 Bitcoin'deki dalgalanmanın Çin piyasasının açılış saati civarına denk gelmesi dikkat çekti. Çin'de korona virüsü vakalarının yeniden yükselişe geçmesiyle bazı kısıtlamalar tekrar hayata geçirildi.

Öte yandan ABD Başkanı Biden'ın imzaladığı kripto varlık kararnamesi kripto para piyasasında ilk etapta yüzde 10 üzerinde bir yükselişe neden olurken bazı uzmanlar bu kararın dijital dolar çıkarma hazırlığında olan ABD yönetiminin Bitcoin'i devre dışı bırakmak için zemin hazırlama hamlesi olduğunu düşünüyor.

Bloomberght'nin aktardığına göre Stratejist David Woo ilk etaptaki yükselişin yanlış değerlendirme sonucu olduğunu belirtirken ABD Hazine Bakanlığı’nın Bitcoin’in dışlamaya meyilli olduğunu düşündüğünü söyledi. Woo, yönetimin bir ABD dijital parası için zemin hazırladığını söylerken bu hamlenin Bitcoin için olabildiğince negatif bir adım olduğuna vurgu yaptı.

“Her merkez bankası kendi dijital parasını çıkardığında 'Bitcoin’e ne için ihtiyacımız olacak, bir rakibe neden ihtiyacımız var?' sorularını sormaya başlayacaklar” diyen eski Bank of America Araştırma Direktörü, “Bitcoin için şu anda öne sürebileceğiniz tüm pozitif argümanlar yakında yok olacak” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul serbest piyasada dolar 14,72 liradan, euro 16,14 liradan işlem görüyor. 

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,65 lira, euronun satış fiyatı ise 16,09 lira olmuştu.

Gram altın 906, çeyrek altın ise 1456 liradan satılıyor. 

Altının ons fiyatı 1915 dolar.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,61 artışla 2.092,07 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,43 ve holding endeksi yüzde 0,68 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,85'le turizm, tek kaybettiren yüzde 0,08'le menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.