Bitcoin'e iki darbe birden

Bitcoin'e iki darbe birden

En büyük hacimli kripto para birimi Bitcoin günlük yüzde 15 kayıpla 26 bin dolar seviyesine geriledi. Kripto paraların toplam piyasa değeri ise 1 günde 253 milyar dolar eridi.

Kripto paralar iki darbe birden yedi. Kripto para piyasasında önce sabit coin TerraUSD'deki düşüş dalgası yaşandı. 1 dolara sabit olması gereken TerraUSD, 0,35 dolara geriledi. Terra ağının kripto parası LUNA'da ise kayıp yüzde 97'yi buldu. Bu durum sabit coinlere yönelik endişeleri tetikledi.

Kripto paralara bir başka darbe ise ABD enflasyon verisinin beklentiyi aşması oldu. ABD'de nisan ayı enflasyonu yüzde 8.3 ile yüzde 8.1'lik beklentiyi aşınca, Fed'in (ABD Merkez Bankası) beklenenden daha sert bir para politikası uygulayacağı beklentisi doğdu. 

Son 24 saatte kripto paralara darbe anlamına gelen bu iki gelişmeye Fed'in faiz artırımı politikasıyla doların küresel çapta değer kazanması eklenince Bitcoin'deki kan kaybı beklentileri de aştı. Yatırımcının 'riskli' alandan 'güvenli liman'a geçiş yapması da kripto paralar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Döviz ise güne yukarı yönlü başladı. İstanbul serbest piyasada dolar 15,35 liradan, euro 16,22 liradan açılış yaptı.

Piyasanın dünkü kapanışında doların satış fiyatı 15,31 lira, euronun satış fiyatı ise 16,17 lira olmuştu.

Altın fiyatları da artmaya devam ediyor. Güne yüzde 0,15 prim yaparak başlayan gram altın 913 liradan, çeyrek altın 1502 liradan satılıyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1851 dolar. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum