Bisikletli kadın inisiyatifi kuruldu

Bisikletli kadın inisiyatifi kuruldu

Bisikletli Kadın İnisiyatifi, "Kadın sayısı arttıkça bisiklet normalleşecek. Çünkü ancak kadınlar sürerse bisiklet hayatın içine girer” diyor

İstanbul’da Bisikletli Kadın İnisiyatifi kuruldu.

İnisiyatif, “Amacımız bir yılın sonunda artık İstanbul sokaklarında daha çok bisikletli kadın görmek. Kadın sayısı arttıkça bisiklet normalleşecek. Çünkü ancak kadınlar sürerse bisiklet hayatın içine girer” diyor.

Gündelik hayatta bisiklet kullanmanın mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan inisiyatif, hedeflerinin daha çok kadının İstanbul sokaklarında bisikletiyle dolaşmasını teşvik etmek ve bir dayanışma ortamı yaratmak olduğunu söylüyor.

Kadınların İstanbul’u bisiklet kullanmaya uygun bir şehir olarak görmemelerinin, bisiklet sürmesinin önündeki bir engel oluşturduğunu belirten inisiyatif, bu algının dayanışmayla değişeceğini ifade ediyor.

İnisiyatif, bir yerden bir yere bisikletle gitmenin kolay yollarını, güvenlik konusunda yapılması gerekenler ile ilgili pratik bilgileri içeren bir kılavuz da hazırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.