BirGün Gazetesi'nden Özür

BirGün Gazetesi'nden Özür

BirGün Gazetesi, gazetede yazmaya başlayacak yazarların duyurusu için hazırlanan afişi "iletişim hatası" olarak tanımlayarak okur ve yazarlardan özür diledi.

Bir Gün, gazeteciler Ertuğrul Mavioğlu, Nuray Mert, Ahmet Şık, Banu Güven, Yıldırım Türker ve Ece Temelkuran'ın gazetede yazmaya başlayacaklarını duyurmak amacıyla hazırladığı afiş nedeniyle özür diledi.

Gazetenin ilk sayfasından yayımlanan "BirGün'den açıklama" başlıklı metinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözüne çekilen siyah bant üzerine gazetecilerin soyadlarının yazıldığı reklam afişi "iletişim hatası" olarak ifade edilerek yazar ve okurlardan özür dilendi.

BirGün'ün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gazetemizin yeni yazarlarını duyurmak amacıyla hazırladığımız dünkü gazetemizin kapağı geniş yankı uyandırdı ve olumlu olumsuz tepkiler aldı.

"Tanıtımda isimleri anılan ve gazetemizde yazacak olan değerli yazarların eleştirilerini anlıyoruz.

"Sorumluluğu tamamen bize ait olan bir iletişim hatası yüzünden, yayınlanan tanıtım afişini arkadaşlarımız görmedi. Bunun yanlışlığını kabul ediyor, arkadaşlarımızdan ve okurlarımızdan özür diliyoruz.

"O tanıtımın tek amacı, çok sayıda gazeteciyi işsiz bırakan sansürün kaynağına ve gazetecilerin her koşulda seslerini duyurabilecekleri bir mecranın varlığına vurgu yapmaktı.

"BirGün'de, hep birlikte, cesur ve özgür bir gazetecilik yapacağımızdan kuşku duymuyoruz.

"BirGün Gazetesi toplumsal muhalefetin sesi olmaya ve muhalif olan bütün basın emekçileriyle yan yana yürüme kararlılığına devam edecektir.

Gazetecilerin tepkisi

Söz konusu afişin yayımlanmasının ardından bianet'e yazılı mesaj gönderen Yıldırım Türker, "Erdoğan'ın gözlerini örten kara bandın üstündeki Türker ile ilişkim yok (...) Bu erken uyarı için belki de müteşekkir olmalıyım" derken, Banu Güven ve Nuray Mert, böyle bir anlayışla yola devam etmek istemediklerini belirterek BirGün'de çalışmayacaklarını söylemişlerdi.

Ahmet Şık, BirGün'ün özeleştiri vermesi ve hem yazarlardan hem de okuyuculardan özür dilemesi gerektiğini dile getirirken, Ertuğrul Mavioğlu, "Arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık ve bir toplantı yaptıktan sonra neyin ne olacağı belli olacak" demiş, twitter'dan açıklama yapan Ece Teelkuran ise afişi hoş bulmadığını ifade ederek, gelinen nokta nedeniyle son derece üzgün olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.