Birer dakika arayla 2 deprem olmuştu: Irak'tan açıklama

Birer dakika arayla 2 deprem olmuştu: Irak'tan açıklama

Irak Ulaştırma Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Merkezi, Kerkük ve Duhok'taki iki depremde can veya mal kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Irak Ulaştırma Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Merkezi, Kerkük ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Duhok kentinde birer dakika arayla meydana gelen depremlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Merkez, 4,7 ve 4,6 büyüklüğündeki depremlerde can ya da mal kaybı olmadığını kaydetti.

AA'nın aktardığına göre, Deprem Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, yerel saatle 00.43'te merkez üssü Kerkük'ün güneyindeki Tuzhurmatu ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği, hemen sonra saat 00.44'te de Duhok'un 44 kilometre kuzeyinde Irak-Türkiye sınırında 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiği belirtildi. Birer dakika arayla meydana gelen depremlerde can ya da mal kaybı olmadığı bildirildi.

AFAD: 4,8'LİK DEPREM 7 KİLOMETRE DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 00.43'te merkez üssü Kerkük olan ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 223 kilometre mesafede meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremin 7 kilometre derinlikte olduğunu belirtmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.