Birçok ilde gökyüzünün rengi değişti

Birçok ilde gökyüzünün rengi değişti

Orman yangınlarının dumanı İzmir, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'ye ulaştı. Birçok sosyal medya kullanıcısı değişen gökyüzünün rengini paylaştı.

 Türkiye'nin birçok yerinde çıkan orman yangınlarının dumanı farklı illere ulaştı. 6 ilde 13 orman yangını devam ederken yangınların dumanı İzmir, Manisa, Balıkesir, Çanakkale gibi illerde gökyüzünü kapladı.

Birçok bölgede dumanların Güneş'i kapattığı ve ışığın azaldığı görüldü. Güneş'in rengi de kırmızıya büründü.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Davut Öztürk, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 2 hafta sonra rüzgar güneye döndü. Atmosfer dinamik bir yapı. Bugün Afrika üzerinden toz taşınımı da bekliyorduk. Bunlara ilave güney bölgelerimizde devam eden yangınların oluşturduğu duman ve partiküller de rüzgarın taşıdığı nemle birlikte İzmir ve Ege semalarını doldurdu. Bu da havada bir bulanıklık ve atmosfer parlaklığında bir azalma oluşmasına neden oldu ama herhangi bir olumsuzluğa sebep olacak bir durum söz konusu değildir. İnsan sağlığı konusunda olumsuz bir etkisi yok" dedi.

Öztürk, yağış beklemediklerini, durumun yarından itibaren normale dönebileceğini sözlerine ekledi.

Gökyüzünün bu illerde renk değiştirmesi sosyal medyada da gündem oldu...

İşte bazı paylaşımlar...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.