Bir Yüksekova klasiği: Çamur deryası

Yüksekova’da her ilk ve son bahar mevsiminde olduğu gibi bu yıl da bazı yollar ve kaldırımlar çamurdan geçilmiyor.

2016 - 2018 Yılları arasında Yüksekova Belediyesini yöneten kayyum tarafından İçişleri  ve Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının destekleri ile Yüksekova Belediyesi yaklaşık 800 Milyon TL borçlandırılarak yapılan alt yapı daha bitmeden iflas ederken, sonraki yıllarda Cengiz Topel Caddesi, İpek Yolu Caddesi ve birçok mahallede yapılan bazı asfalt çalışmaları ise bir yıllı tamamlamadan bozuldu. Her yaz mevsiminde bir şantiyeye dönüştürülen Yüksekova diğer mevsimlerde de tozdan çamurdan bir şehir haline dönüşüyor. Yaz aylarında yapılan çalışmaların ise yurttaşlara hiçbir faydası olmuyor. 

Son iki yıldır özellikle İpek Yolu Caddesi ve Cengiz Topel Caddesinde devam eden asfalt çalışmaları bu durumun en bariz örnekleri. Bu yaz mevsiminde yeniden yapılan asfalt yol bozulmaya başlarken, halktan gelen tepkiler üzerine yapılmak zorunda kalınan kaldırımların da akıbeti benzer oldu. Cadde üzerindeki refüjlerde ise herhangi bir peyzaj çalışması yapılmaması ve caddeye bağlanan bazı mahalle yollarında asfaltlama yapılmaması yüzünden de buralardaki çamur bütün şehre yayılıyor. 

"DÜNYANIN HER YERİNİ GEZDİM, BU KADAR KİRLİ BİR MEMLEKET GÖRMEDİM’’

İlçenin içinde bulunduğu durumu yabancı bir müşterisinin kendisine söylediklerini aktararak anlatan otel işletmecisi Ersin Baskın, "Bugün tesadüfen bir turistle oturmuştuk. Adamanın söylediği şey ‘Ben dünyanın her yerini gezdim bu kadar kirli bir memleket görmedim’ idi. Keşke adam bana ‘şehriniz ne kadar güzel ne kadar temiz bir şehir’ deseydi. Biz de gururlansaydık. Ama maalesef şehrimizden şu kirlilik şu çamurdan dolayı utanıyoruz’’ dedi. 

İpek Yolu Caddesinin uluslararası bir yol olduğunu ve ilçeye gelen herkesin önce bu caddeyi gördüğünü hatırlatan Baskın "Defalarca yetkililere durumu ilettik, otelimizin çevresindeki bazı yerleri kendi imkanlarımızla yapmak istedik ancak bize cevap verilmedi. Herhalde ülkedeki hiçbir şehir bu şekilde terk edilmemiştir yalnız bırakılmamıştır’ dedi. 

28904a96-dde8-43f5-8523-a5e425e0cd5a.jpg

"YAZIN TOZDAN GEÇİLMİYOR KIŞIN ÇAMURDAN"

İpek Yolu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren başka bir işletmenin çalışanı Mazlum Aksu ise günde en az 20-25 sefer iş yerlerini temizlemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Yazın burası tozdan geçilmiyor, kışın da gördüğünüz gibi her yer çamur. Burada rezillikten başka hiçbir şey yaşamıyoruz, arada bir gelip bozuyorlar daha beterini yapıp gidiyorlar’’ dedi. 

"BÖYLE GİDERSE DÜKKANI KAPATACAĞIZ"

İpek Yolu Caddesi üzerinde Halı mağazası işletmeciliği yapan Hazım Öztunç ise "Önce kaldırım yoktu, bir nebze olsun onu çözdüler ama orta refüj olduğu gibi duruyor. 4 elemanla sürekli dükkanı temizliyoruz. Böyle giderse bu esnaflar dükkanı kapatacaklar’’ diye konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum