BioNTech'e dava: Covid-19 aşısında 'beyin sisi ve aritmi' iddiası

BioNTech'e dava: Covid-19 aşısında 'beyin sisi ve aritmi' iddiası

BioNTech'in ürettiği Covid-19 aşısını olduktan sonra aritmi ve 'beyin sisi' gibi yan etkiler gözlemlediğini ileri sürülen bir davacı, 150 bin euro tazminat talep etti.

Almanya'da iki hukuk firması, müvekkillerinde Covid-19 aşısının neden olduğu iddia edilen yan etkiler nedeniyle BioNTech'e dava açtı. Pazartesi günü ilk duruşması görülecek davada söz konusu kişi, aşı olduktan sonra kalp ritmi bozukluğu ve 'beyin sisi' gibi yan etkiler gözlemlediğini ileri sürüyor. Financial Times'ın (FT) aktardığına göre davacı, 150 bin euro tazminat talep ediyor.

Hamburg’da bölgesel mahkemesinde görülecek davanın bu yöndeki yüzlerce iddiadan biri olduğu ve iki hukuk şirketi tarafından açılan davalardan 1 milyon euroya kadar para istendiği belirtildi.

BioNTech ise iddiaları yalanlarken, üretilen aşıların güvenlik kontrollerinin yapıldığını duyurdu. BioNTech'in açıklamasında, “Açılan davada davacı ve avukatları, corona virüsü aşısı ile görülen yan etkiler arasında net bir bağ gösteremedi” ifadelerine yer verildi. FT'de yer alan haberde, BioNTech’in davayı kaybetmesi durumunda doğrudan şirkete yönelik maddi bir hasarın oluşmayacağı belirtildi. Avrupa Birliği’nin (AB) yasal olarak aşı üreticilerini koruduğu ve olası bir kayıp durumunda hükümetlerin suçlanabileceği kaydedildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.