Bingöl Barosu: Yangınlarla bölge yaşanılamaz hale getiriliyor

Bingöl Barosu: Yangınlarla bölge yaşanılamaz hale getiriliyor

Bingöl Barosu, Genç ilçesindeki orman yangınına ilişkin, "Yangınlarla bölge adeta yaşanılamaz hale getirilmektedir" açıklaması yaptı.

Bingöl Barosu Çevre Komisyonu, Genç ilçesinde dün çıkan ve söndürlemediği için çevre köylere yayılan yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yangının bütün canlılar için risk taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, "Büyük bir afete dönüşen orman yangınları ülkemizin Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde maalesef büyük bir bölümünün imar, madencilik, yani özünde rant uğruna; Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz de ise güvenlik politikalarının olduğu aşikardır. Muktedirler şu hususu bilmeli; Ormanlar ne doğunun ne de batınındır. Ormanlar başta orada yaşam alanı olan tüm canlıların sonra ise yeryüzündeki tüm canlılarındır. Beka derdine düşüp sadece varlıklarını sürdürme politikası sürdürenler şu hususu bilmeliler ki asıl beka sorunu yaşam alanlarımızın ve yeşil alanların yok olmasıdır. İktidarların varlığından daha önemli olan doğanın varlığıdır. Dolayısıyla bu afet ve felaketin bir an önce son bulması için başta yerel yönetimler olmak üzere iktidarın daha samimi ve etkileyici tedbirler alması gerekir" çağrısı yapıldı. 

'YANAN CİĞERİMİZDİR'

Yangınların bilinçli bir şekilde çıkarıldığı ve söndürülmediği vurgulanan açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi: "Adeta işgale dönüşmüş olan HES'lerin yarattığı işgal ve katliam yetmezmiş gibi bu orman yangınları ile bölge adeta yaşanılamaz hale getirilmektedir. Bu güzel doğayı katlederek sözde güvenlik mücadelesi vereceğini düşünen zihniyet bunun bir başarı olacağını düşüyorsa, bu bir başarı değil bu gidişat sadece bir çöl yaratacaktır. Yanan orman değil ciğerimizdir."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.