Bilim Kurulu 'kapanma' önerilerini görüşecek

Bilim Kurulu 'kapanma' önerilerini görüşecek

Covid-19 vakalarındaki artış sürerken Bilim Kurulu 10 gün aradan sonra bugün toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıda 'tam kapanma' önerisi de görüşülecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplantı yapacak. Saat 15.00'te video konferans yöntemiyle yapılacak toplanda 'tam kapanma' dahil yeni öneriler ele alınacak.

Bilim Kurulu 12 Nisan'da yaptığı toplantıda da korona virüsü vakalarındaki artışları ve alınması gereken önlemleri görüşerek, 13 Nisan'daki kabine toplantısına raporlarını sunmuştu. Sağlık Bakanı Koca günlük vaka sayılarının 50 binin üzerine çıkması nedeniyle tam kapanma ya da farklı önlemlerin söz konusu olup olmadığı sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Bilim Kurulu 'Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir' diye genel, kapsayıcı bir şekilde öneri anlamında alternatifli hazırlıklı yaptı. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında kabine toplantısı var. Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüklerini tensipleri halinde açıklarlar."

EN YÜKSEK ÖLÜM RAKAMLARINA ULAŞILDI

Sağlık Bakanlığı'nın dün 21 Nisan'daki Covid-19 tablosuna göre 24 saatte 61 bin 967 kişinin testi pozitif çıktı, 362 kişi vefat etti. Son dört günde (18 Nisan 318, 19 Nisan 341, 20 Nisan 346, 21 Nisan 362) pandemideki en yüksel ölüm sayılarına ulaşıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.