Bilgi yarışmasında Türkiye ikincisi olan Yüksekovalı öğrenciler ödüllendirildi

Bilgi yarışmasında Türkiye ikincisi olan Yüksekovalı öğrenciler ödüllendirildi

Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasında, Yüksekova Anadolu Lisesi Türkiye İkincisi oldu. Yüksekova'ya dönen öğrenciler burada ödüllendirildi.

Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasında, Yüksekova Anadolu Lisesi Türkiye İkincisi oldu.

Yüksekova Anadolu Lisesi adına yarışan Nazlı Ak, Furkan Töre ve Bilal Özdel ilk olarak ilçe birinciliği elde etti, 23 Mart tarihinde ise Hakkari’de il birincisi oldu. Öğrenciler, 14 ilin katılımıyla 30 Mayıs’ta Malatya’da düzenlenen yarışmadan Doğu Anadolu bölge birinciliği derecesiyle ayrıldı ve böylece Türkiye finaline katılma hakkı elde etti. Yüksekovalı öğrenciler, 1 Aralık tarihinde Ankara'da düzenlenen yarışmada 7 bölge içerisinde Türkiye 2’ncisi oldu.

Elde edilen başarılardan sonra Yüksekova’ya dönen öğrenciler burada güzel tepkilerle karşılaştı. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ile beraberindeki üç iş insanı öğrencileri hem tebrik etti hem de ödüllendirdi.

Oda olarak eğitime önem verdiklerini ve bu konuda ciddi destekler vereceklerini belirten Özdemir, “ Üç arkadaşımızın başarısını değerli üç iş adamı ile paylaştım. Arkadaşlarımızı onure edelim, ödüllendirelim dediler. Sayın Nihat Akyol, Sayın Hamit Tinar ve Sayın Naif Oğuz’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Bilgi yarışmasına katılan öğrencilerden Nazlı Ak ise “Bu başarı serüveninde bizden desteklerini esirgemeyen Ticaret Odası Başkanı Sayın Salih Özdemir’e, Ticaret Odası Meclis Başkanı Timur Sevi’ye ve değerli iş adamlarına teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-01-13-at-15-55-56.jpeg

whatsapp-image-2023-01-13-at-15-56-10.jpeg

whatsapp-image-2023-01-13-at-15-56-20.jpeg

whatsapp-image-2023-01-13-at-15-56-15.jpeg 

4978275b-5626-488c-92b9-067fe2860ab8.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum