Biden'la aynı otelde kalan Brezilya Sağlık Bakanı Covid'e yakalandı

Biden'la aynı otelde kalan Brezilya Sağlık Bakanı Covid'e yakalandı

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga'nın korona virüsü testi pozitif çıktı. Queiroga karantinaya alındı.

Pandemiyi ve önlemleri reddeden, aşı karşıtlığıyla dikkat çeken Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri için New York'ta bulunan Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga'nın korona virüsü testi pozitif çıktı. Önceki gün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile maskesiz şekilde görüşen Queiroga'nın, hem Bolsonaro'nun konuşmasını dinlemek için genel kurul salonuna girdiği, hem de ABD Başkanı Joe Biden'la da aynı otelde kaldığı belirtildi.

Brezilya hükümetinden yapılan açıklamada, Queiroga'nın sağlığının iyi olduğu, New York'ta karantinaya gireceği bilgisi verildi. Queiroga'nın kendisi ise CNN'le söyleşisinde, BM binasında olduğu sürede hep maske taktığını söyledi. Heyetin diğer üyelerinin testlerinin negatif çıktığı belirtildi.

Aşının koruyuculuğuna inanmayan Bolsonaro, BM Genel Kurulu'nun katılımcıların tamamının aşılı olması yönündeki kurala karşı koymuştu. Aşı olmadığı için övünen Bolsonaro, New York'taki ilk gününde bir restorana alınmadığı için sokakta pizza yerken görüntülenmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.