Biden'a dünyadan tebrik yağıyor

Biden'a dünyadan tebrik yağıyor

ABD'de başkanlık seçimlerini 290 delegeye ulaşarak kazanan Joe Biden'a Avrupa'dan Ortadoğu'ya tebrik yağıyor.

ABD'de düzenlenen başkanlık seçimlerini 290 delegeye ulaşarak başkan seçilen Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris'e dünyadan tebrik mesajları yağıyor.

MERKEL: İŞBİRLİĞİMİZİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Biden ve Harris'i tebrik ederek, "Başkan Biden'la gelecekteki işbirliğimizidört gözle bekliyorum" dedi. "Merkel, günümüzün büyük meydan okumalarının üstesinden geleceksek, transatlantik dostluğumuzun yeri doldurulamaz" ifadelerini kullandı. Kendisi de Almanya'nın ilkkadın lideri olan Merkel, ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı seçilen Harris'i özellikle tebrik etti. 

MACRON DA İŞBİRLİĞİNİ VURGULADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da kutlama mesajında, "Bugünün sorunlarını aşmak için yapacak çok şeyimiz var. Haydi birlikte çalışalım" dedi.

STOLTENBERG MEMNUN

NATO Jens Stoltenberg, yazılı açıklamasında "Joe Biden'ın ABD'nin bir sonraki başkanı olarak seçilmesini içtenlikle karşılıyorum. Sayın Biden'ı NATO'nun ve transatlantik ilişkilerin güçlü bir destekçisi olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Stoltenberg, 'ABD liderliğinin ve güçlü bir NATO'nun hem Rusya ve Çin'e karşı hem de uluslararası terörizm, siber saldırı ve füze tehditleri gibi zorluklarla başa çıkmak için önemli olduğunu' söyledi. Stoltenberg, "Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki bağı daha da güçlendirmek için seçilmiş Başkan Biden, seçilmiş yardımcısı Kamala Harris ve yeni yönetimle çok yakın bir biçimde çalışmayı dört gözle bekliyorum" diye ekledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Joe Biden, Yunanistan'ın gerçek bir dostu ve eminim ki onun başkanlığı altında ülkelerimiz arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "Joe Biden ve Kamala Harris'e tebrikler. Önümüzdeki sorunları çözmek için sizinle işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullanırken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau "Sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "ABD en önemli müttefikimiz ve ortak önceliklerimiz üzerinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin kutlama mesajında da, stratejik ilişkileri güçlendirmek için ikili işbirliği ve ortak adımlar atılması temennisi dile getirildi.

Katar emiri de Biden'ı sosyal medyadan kutladı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.