Biden: Trump'ın azil süreci için bazı senatörlerle görüştüm, görevde kalmamalı

Biden: Trump'ın azil süreci için bazı senatörlerle görüştüm, görevde kalmamalı

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, ikinci doz koronavirüs aşısını olurken açıklamalarda bulundu. Biden, Trump'ın azil süreci için bazı senatörlerle görüştüğünü açıkladı.

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısının ikinci dozunu oldu. 78 yaşındaki seçilmiş Başkan, ''Bir numaralı önceliğim, tıpkı şu an benim olduğum gibi insanların bir an önce aşı olması. Perşembe günü koronavirüsle mücadele ekibimle bir toplantı yapacağız ve yeni stratejiyi belirleyeceğiz.'' şeklinde konuştu.

ABD'deki günlük koronavirüs verilerine işaret eden Biden, geçen haftaki Kongre baskını sırasında Cumhuriyetçi senatörlerin güvenlik için tecrite alınmaları sırasında maske takmayı reddetmelerinin, kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi.

'Bu politik mesele değil, kamu güvenliği meselesi'

Daha sonra gazetecilerin soruları yanıtlayan Biden, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre baskınındaki sorumluluğuna vurgu yaparak ''Trump'ın yaptıkları sorumsuzca. Bunun politik bir mesele olduğunu düşünmüyorum. Bu bir kamu güvenliği meselesi'' ifadelerini kullandı. 

Biden, ABD Kongresine baskının ardından 20 Ocak'taki yemin töreninin dışarıda yapılacak olmasından endişe duyup duymadığı sorusuna, ''Hayır, dışarıda yemin etmekten korkmuyorum.'' cevabını verdi. 

'Trump'ın görevde olmaması gerek''

Biden, Kongreyi basan, insanların hayatını tehlikeye atanların yaptıklarından sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. 

Trump'ın ABD Kongresine baskındaki rolü sorulan Biden, ''Başkan Trump'ın görevde olmaması gerektiğini açıkça söyledim, nokta. Bazı senatörlerle azil süreci hakkında görüştüm'' ifadesini kullandı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.