Beytüşşebap'ta yöresel kıyafetle düğüne giden çocuklara GBT kontrolü

Beytüşşebap'ta yöresel kıyafetle düğüne giden çocuklara GBT kontrolü

Olay yerinde bulunan bir yurttaş tarafından cep telefonuyla kayıt altına alınan anlarda, 5 çocuğun yüzü dönük bir şekilde elleri duvara yaslanarak bekletildiği görülüyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Aliçavuş Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yöresel kıyafetlerle (şal û şepik) bir düğüne katılan B.C. (14), B.C. (12), B.C. (16), B.C. (17) ve S.C. (17) adlı çocuklar, özel harekat polisleri tarafından durduruldu.

MA'da yer alan habere göre, çocukları yüzü dönük bir şekilde duvara yaslayan özel hareket polisleri, Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı.

Olay yerinde bulunan bir yurttaş tarafından cep telefonuyla kayıt altına alınan uygulamada, 5 çocuğun yüzü dönük bir şekilde elleri duvara yaslanarak bekletildiği görüldü.

Bir özel hareket polisinin, "Bundan sonra kontrol noktasından geçerken kimlikleriniz yanınızda olmazsa, cezai işlem uygularım" sözleri de görüntüde duyuluyor.

Görgü tanıkları, polisin alıkoyduğu çocukların 4'ünün kimliğinin yanında olduğunu, kimlik taşıma zorunluluğu olmayan 12 yaşındaki B.C.'nin kimliğinin yanında olmadığını aktardı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum