Beyrut Limanı'ndaki yetkililer ev hapsine alınacak

Beyrut Limanı'ndaki yetkililer ev hapsine alınacak

Beyrut'ta en az 113 kişinin ölümüne 4 bin kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın meydana geldiği limanda, son 6 yıldır depolamadan ve korumadan sorumlu tüm yetkililer hakkında ev hapsi kararı alındı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün medyada gelen patlamada ölü sayısı 113’e yükselirken yaralı sayısı 4 bini buldu. Yetkililer onlarca kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Facianın Beyrut Limanı’daki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlamasıyla meydana geldiği duyurulmuştu.

Reuters’ın aktardığı habere göre, patlamaya neden olan amonyum nitratın 6 yıldır limanda bekletildiğinin ortaya çıkması üzerine, limanın depolama ve korumasından sorumlu tüm memurlar hakkında ev hapsi kararı verildi.

Lübnan Gümrük Genel Müdürü Bekir Zahir, Beyrut Limanı’ndaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvuruda bulunduklarını açıklamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.