Beyaz Saray'daki Türkiye toplantısında gerilim

Beyaz Saray'daki Türkiye toplantısında gerilim

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi “Başkan ve ailesinin güvenliği için her zaman dua ederdim. Ama artık Başkan’ın sağlığı için dua ediyorum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den Amerikan askerini çekme kararına karşı olan yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi’nde 60’a karşı 354 oyla kabul edilmesinin ardından Beyaz Saray’da yapılan toplantıda tartışma çıktı.

Pelosi: Artık Başkan'ın sağlığı için dua ediyorum

Trump “IŞİD’lilerin bir kısmı komünist” derken Demokratlar toplantıyı terk etti. Temsilciler Meclisi Sözcüsü olan Demokratlardan Nancy Pelosi “Başkan ve ailesinin güvenliği için her zaman dua ederdim. Ama artık Başkan’ın sağlığı için dua ediyorum” dedi.

Trump’ın “oldukça sarsılmış” olduğunu söyleyen Pelosi, ABD Başkanı’nın toplantıya öfkeli ve savunmacı bir edayla geldiğini, suçlayıcı bir tavırla konuştuğunu söyledi.

“Suriye’de yaptıklarına karşı bu kadar büyük bir muhalefet beklemiyordu” diyen Pelosi, Başkan Trump’ın toplantıda kendisini kaybettiğini söyledi.

Hoyer: Bir Başkan'ın bu kadar saygısızca davrandığına tanık olmadım

Demorat senatörlerden Chuck Schumer “Küçük düşürücüydü, bilhassa da (Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi’yi kastediyor) Sözcü’ye karşı” derken Temsilciler Meclisi Üyesi Steny Hoyer “Bir Başkan’ın hükümetin kendisiyle eşit bir organına bu kadar saygısızca davrandığını görmedim hayatım boyunca görmedim” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.