Beştaş’tan AK Partili vekile: Bölücü biz değil, sizsiniz

Beştaş’tan AK Partili vekile: Bölücü biz değil, sizsiniz

AK Partili Leyla Usta’nın tecride ve ayrımcılığa dair açıklamasına TÜİK’in verilerini göstererek tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Usta’nın “bölücü” tanımlamasına “Bölücü biz değiliz, sizsiniz” karşılığını verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Usta’ya sözleri sonrası tepki gösterdi.

AK Partili Usta, ayrımcılık yapmadıklarını ve Diyarbakır ile Bursa’nın kendileri için eşit olduğunu ileri sürdü. Bunun yanı sıra Kürtlere karşı saldırı ve baskı yanı sıra birçok eşitsizlik olduğunu vurgulayan DEM Partili vekillere yanıt veren Usta, bu eşitsizliklere değinmek yerine DEM Partilileri “Milleti” bölmek ile itham etti. “Fırsat eşitliğini de en çok sağlayan, bugüne getiren biziz” diyerek sözlerini sürdürdü.

‘BAŞ SAĞLIĞI YERİ DEĞİL ÇÖZÜM YERİ’

Usta’nın “Bu ülkede savaş yok” sözlerine işaret eden Beştaş, “İHA’lar, SİHA’lar, F-35’ler, F-16’lar… Bütün dış ilişkiler, dış politika bunun üzerine kurulu. Bu ülkede Cumhurbaşkanı çıkıp diyor ki: ‘Bir merminin fiyatı ne kadar biliyor musunuz?’ Yani bu ülkede savaş var mı, yok mu Türkiye halklarının takdirine sunalım. Her gün ölüm haberleri alıyoruz. Her gün ölüm haberleri sebebiyle bu Parlamento bir taziye evine dönüştü, sadece başsağlığı dileniyor. Burası başsağlığı dilenecek bir yer değil, burası çözüm üretecek bir yer. Eğer biz halkın vekilleri olarak, bu ölen canların ölmemesi için, çatışmaların son bulması için bir çözüm üretemiyorsak görevimizi yapmıyoruz. Bizim durduğumuz yer bu” dedi.

TECRİT TEPKİSİ

Usta’nın tecrit olmadığına yönelik sözlerine işaret eden Beştaş, “İnsaf ya! Biz tecride ‘tecrit’ diyoruz tabii ki. İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde, ada hapishanesinde 34 aydır orada tutulan mahpuslardan haber alamıyoruz; Sayın Öcalan, Ömer Hayri Konar ve diğer mahpuslardan. Haber alamıyoruz ne demek? Yaşıyorlar mı bilmiyoruz, gerçekten bilmiyoruz ve bu ülkede hukuk devleti varsa aileler her hafta başvuruyor, tecridin herhâlde dünyada bu kadar büyük bir karşılığı yoktur, tecrit tam olarak uygulanıyor. Tabii ki ‘tecrit’ demeye devam edeceğiz ve ‘Kaldırın’ çağrısını yapıyoruz” diye konuştu.

‘BÖLÜCÜ SİZSİNİZ’

Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ya, biz iktidara her gün ‘Hukuka uyun, Anayasa’ya uyun, kendi çıkardığınız yasalara uyun’ demekten gerçekten bıktık demeyeceğim ama galiba anlamıyorlar ya da biz anlatamıyoruz. Diğeri, şu anda, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş'ın yedi yılı doldu, azami süre tutuklulukta, hâlâ içerideler ya, tabii ki rehinler. 4 Kasım 2016’dan bu yana bizzat AKP eliyle rehin alındılar ve rehinlilik durumları devam ediyor, AİHM kararına rağmen, AYM kararına rağmen. Son olarak, bakanlar konuştuktan sonra cevap vereceğim ama Kürdistan haritasını TÜİK çıkarmış biliyor musunuz? Lütfen, şu haritayı inceleyin, ne demek istiyorum birazdan daha çok açıklayacağım. Veriler, gelirin en yüksek olduğu ve gelirin en düşük olduğu veriler bu haritada görünüyor. Bölgeler arası eşitsizlik ne demek, ayrımcılık ne demek, bunu tane tane anlatacağız. Ekonomide, eğitimde, sınavlarda her yerde bu ayrımcılık var. Daha dün, Trabzon'da Kürt bir işçi linç edildi ya. Daha bir saat önce MKM’nin 32’nci yıl konseri yasaklandı dedim. Bölücü biz değiliz, sizsiniz.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.