Beşiktaş'ta gözaltına alınan 9 HDP'li tutuklandı

Beşiktaş'ta gözaltına alınan 9 HDP'li tutuklandı

HDP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında gözaltına alınan ilçe eşbaşkanları ile yedi partili tutuklandı. Gerekçe: Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve örgüt propagandası.

HDP’nin 7’nci kuruluş yıl dönüm dolayısıyla İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde düzenlenen etkinlikte gözaltına alınan dokuz kişi tutuklandı.

Etkinliğe izin verilmemesi üzerine basın toplantısı düzenlenmiş, polis müdahale ederek HDP’nin iki ilçe eşbaşkanı ile birlikte toplam dokuz kişiyi gözaltına almıştı.

Vatan Emniyet’e götürülen dokuz kişi ifadelerinin ardından bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı HDP’lileri tutuklama talebiyle 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi sevk etti. Mahkeme de dokuz kişi hakkında “Toplantı, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklama kararı verdi.

Tutuklananlardan HDP Küçükçekmece ilçe örgütü Eşbaşkanı Hüseyin Fidanboy ile Şişli ilçe Eşbaşkanı Mutlu Öztürk’ün yanı sıra Ali Edibali, Müslüm Kılıç, Mehmet Emin Elma, Sefa Alar, Aydın Salış’ın Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Necla Yıldız ve Songül Çelik’in ise Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi. (Kaynak: MA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.