Beş ülkeden Erbil saldırısına ortak kınama

Beş ülkeden Erbil saldırısına ortak kınama

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve ABD, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'e düzenlenen roket saldırısını kınadı. Dışişleri bakanlarının ortak açıklamasında, "Saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve ABD, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'deki Amerikan askerlerini hedef alan roket saldırısını ortak bir açıklamayla kınadı. Açıklamada, saldırının 'en güçlü şekilde' kınandığı belirtildi.

Beş ülkenin ortak açıklamasında, "Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve ABD'nin dışişleri bakanları olarak, Irak Kürdistan Bölgesi'ne 15 Şubat'ta düzenlenen roket saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Kurbanlara, ailelerine ve Irak halkına bağsağlığı diliyoruz" denildi. Açıklamada, Irak hükümetinin sorumluların bulunması için açtığı soruşturmaya, bu kişilerden hesap sorulması perspektifinde destek verildiği de belirtildi. 

Erbil'e önceki gece düzenlenen füzeli saldırıda ABD'nin askeri üssünde sözleşmeli personel olarak çalışan bir sivil ölmüş, aralarında bir ABD askerinin de bulunduğu sekiz kişi yaralanmıştı. Pentagon kaynakları, Erbil'e toplamda 14 roket fırlatıldığını, bunların dördünün Erbil Uluslararası Havalimanı'nın yakınında ABD askerlerinin bulunduğu üsse düştüğünü söylemişti.

Iraklı güvenlik kaynakları saldırının Kerkük yönünden düzenlendiğini açıklayıp İran yanlısı milisleri sorumlu tutmuştu. Saldırıyı üstlenen Saraya Evliya El Dam adlı örgüt de, 'Irak'taki Amerikan işgalinin hedef aldıklarını' duyurmuştu.

İran yönetimi ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddederek "Saldırıyla hiçbir ilgimiz yok" açıklaması yaptı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.