BES Diyarbakır Şubesi: SGK emekçileri mağdur ediliyor

BES Diyarbakır Şubesi: SGK emekçileri mağdur ediliyor

SGK emekçilerinin yaşadığı mağduriyet, Diyarbakır'da protesto edildi. BES, mağduriyetin giderilmesi için taleplerini açıkladı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için birçok kentte açıklama yaptı. BES Diyarbakır Şubesi, Yenişehir ilçesi SGK binası önünde açıklama yaptı.

BES Şube Kadın Sekreteri Güneş Özel, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası’na değinerek, "EYT Yasası, gerek EYT mağduru dernekleri gerek muhalefet partileri ve konfederasyonumuz KESK de dahil olmak üzere bu konuyu gündemden düşürmemiş ve bu mücadele sonunda yasa meclisten geçmiştir" dedi.

SEÇİME ENDEKSLİ YASA

Özel, yasanın gerekli alt yapısı hazırlanmadan plansız ve seçime endeksli bir kararla çıkarıldığı için mevcut personelin artan iş yükü altında ezildiğini ve bu durumun SGK personeli için angaryaya dönüştüğünü söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun doğumdan ölüme kadar 85 milyon vatandaşa açlık sınırında bir maaşla hizmet verdiğini, mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biri olduğunu belirten Özel, "EYT Yasası’nın çıkmasıyla birlikte SGK müdürlükleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş SGK çalışanlarının iş yükü katmerlenerek artmıştır" ifadesini kullandı.

'HAKLARIMIZ VERİLSİN'

Haftalardır alanlarda, işyerleri önünde eylemler, açıklamalar yaptıklarını belirten Özel, şunları söyledi: "Kamu kurumları içerisinde en az maaşı aldığımızı, gittikçe yoksullaştığımızı, evimizin kirasını ödeyemez hale geldiğimizi, çocuklarımızı okutmakta zorlandığımızı kısacası geçinemediğimizi anlatıyor ve kalıcı çözümler istiyoruz. Sayın bakan bizi duydu ama bizi tam olarak anlamamış. Müjde verilir gibi fazla mesainin 100 saate çıkarıldığı ve bunun da 3 ay ile sınırlandırıldığı duyuruldu. Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak sizden 2-3 ayla sınırlı fazla mesai uygulaması başlatın da ekonomik sorunlarımız çözülecek demedik. Sizden pansuman çözümler değil kalıcı çözümler, 666 sayılı KHK ile gasp edilen ancak halen  bazı  kadrolara verilmeye devam edilen yılda 2 asgari ücret tutarındaki ikramiye ve ek ödemelerimizi istiyoruz."

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ

"BES olarak SGK emekçilerinin yanındayız" diyen Özel, taleplerini şöyle sıraladı:

"- 666 sayılı KHK ile Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve sendikamızca açtığımız davayı kazandığımız mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

- Sosyal Güvenlik Kurumu ek ödeme yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100'er puan eklenmesini istiyoruz!

- Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK emekçilerine de 3600 ek gösterge istiyoruz!

- Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

- Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

- İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz!"

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.