Berkin'in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

Berkin'in vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif

Berkin Elvan’ın öldürülüşünün üzerinden 6 yıl geçti. Bilirkişiler eşliğinde, 10 Nisan’da olay yerinde keşif yapılacak.

Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaklaşık dokuz ay -269 gün- komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.

9 Ocak 1999 doğumlu olan Berkin Elvan vurulduğu sırada on dört, yaşamını kaybettiğinde on beş yaşındaydı. Elvan 8. sınıf öğrencisiydi. Davanın ilk duruşması, Berkin Elvan’ın ölümünden üç buçuk yıl sonra 6 Nisan 2017’de, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bugüne kadar 11 duruşma yapıldı. Elvan’ın öldürülüşünün üzerinden 6 yıl geçmişken bilirkişiler eşliğinde, 10 Nisan’da olay yerinde keşif yapılacak. 6 yıl sonra ilk defa mahkeme heyeti Berkin Elvan’ın vurulduğu yere keşif yapmaya gelecek. Yarın saat 10:30’da Berkin Elvan’ın vurulduğu Gaziler Sokağı’nda keşif yapılacak. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.