Berhem Salih: İran ve Türkiye’nin saldırıları egemenlik ihlalidir

Berhem Salih: İran ve Türkiye’nin saldırıları egemenlik ihlalidir

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, İran ve Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne saldırılarının tehlikeli ve kabul edilemez olduğunu belirterek, Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Eraji ile bir araya geldi. Irak Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede İran ve Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırıları ele alındı.

Berhem Salih, İran’ın saldırılarının kabul edilemez ve ülkenin egemenliğine, güvenliğine ve barışına aykırı olduğunu belirtti. Salih, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılara dair, “Türk devletinin Kürdistan bölgesine yönelik devam eden saldırıları kabul edilemez ve Irak egemenliğinin ihlalidir. Bu nedenle saldırıların durdurulması gerekir” açıklaması yaptı.

Saldırılar devam ediyor

Öte yandan İran ordusunun, Federe Kürdistan Bölgesi’nde Kürt partilerin üslerine yönelik 28 Eylül’de başlayan saldırıları devam ediyor. İran ordusu bugün bir kez daha Federe Kürdistan Bölgesi’nin Biradost ve Balekayetî bölgelerini bombaladı. Ayrıca Biradost bölgesinin Berbizina çevresi ile Perex ve Ketîne köylerinin yoğun bir şekilde bombalandığı belirtildi.

İran’ın 28 Eylül’de Kürt partilerinin üslerine yönelik bombardımanlarında, 13 kişi yaşamını yitirdi, en az 58 kişi yaralanmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.