Benzine ikinci zam

Benzine ikinci zam

Mayıs ayında yapılan ÖTV artışından sonra benzine ikinci kez zam yapıldı. EPGİS fiyat artışı ile ilgili açıklama yaptı.

Benzine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş zam geliyor. Mayıs ayında yapılan ÖTV düzenlemesi ile benzine gelen 55 kuruş zamdan sonra toplamda 43 kuruş daha zam yapıldı. Yapılan son iki zam pompaya yansıtılmadı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 20 Mayıs’ta akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı. Yapılan ÖTV artışı benzine 55, motorine 67, otogaza ise 35 kuruş olarak yansıdı. ÖTV’den kaynaklı zammın ardından benzinin litresi İstanbul’da yaklaşık 7,74 TL’ye, Ankara’da 7,81 TL’ye, İzmir’de 7,82 TL’ye yükseldi. Motorinin litresi ise İstanbul’da 7,24 TL, Ankara’da 7,31 TL, İzmir’de 7,32 TL oldu. ÖTV değişikliğinin ardından benzine 29 Mayıs’ta 18 kuruş zam gelmişti bu zam ÖTV’den karşılanmış ve fiyata yansımamıştı.

Şimdi de benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş yine zam geliyor. Bu zamla birlikte ÖTV değişikliği ardından toplam 43 kuruş zam gelmiş olacak. Fiyat artışı eşel mobil sistem gereği Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) karşılanacağı için fiyat artışı pompa fiyatlarına yansımayacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) fiyat artışı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kurumdan yapılan açıklamada, “akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi 08/06/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 25 krş/LT fiyat artışı gerçekleşmiş olup artış mevcut uygulama olan eşel mobil sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.