Benzin ve motorine yeni zam geliyor: Depo artık bin liraya doluyor

Benzin ve motorine yeni zam geliyor: Depo artık bin liraya doluyor

Sektör kaynaklarına göre motorin ve benzine hem bu gece hem de yarın zam gelecek. Akaryakıta son iki ayda 23 kez zam yapıldı.

Akaryakıta art arda gelen zamlarla benzin ve motorinin litresi 20 liraya çıktı. Sektör kaynaklarına göre bu akşam motorine 1 lira 44 kuruş, benzine ise 57 kuruş zam daha gelmesi bekleniyor. Yarın gece ise motorine 2.34 kuruş, benzine de 1.12 kuruş zam geleceği belirtiliyor.

AKIN'DAN ÖTV VE KDV ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, hafta içinde yeni zamların geleceğini belirterek, “İktidar artışı ÖTV ve KDV’den karşılayıp zamları pompaya artık yansıtmamalı. Akaryakıt daha fazla zamlanırsa enflasyon daha da artacak” dedi.
Akın, 1 Ocak’tan bu yana geçen 64 günde neredeyse ortalama her 3 günde bir akaryakıt ürünlerine zam yapıldığına dikkat çekti.

BENZİNİN LİTRESİNE İKİ AYDA 7 LİRA ZAM

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmen başladığı Temmuz 2018 tarihinde benzinin litresinin 6 lira 28 kuruş, motorinin litresinin ise 5 lira 74 kuruş olduğunu hatırlatan Akın, ANKA'ya şu açıklamada bulundu:

 Yalnızca yılbaşından bu yana 5 Mart 2022 tarihine kadar geçen 64 gün içinde benzinin litresine 6 lira 96 kuruş tutarında, motorinin litresine 7 lira 43 kuruş tutarında, LPG otogazın litresine ise 2 lira 40 kuruş tutarında zam yapıldı. Tek başına bu bile iki ayda ülkemizin yaşadığı krizi gösterirken, iktidarın hiçbir adım atmadığını göstermektedir.

 Söz konusu zamların ardından 50 litrelik bir deponun dolması için benzinli araçlar için 650 liraya dolan depo, yalnızca iki ay içinde 940 liraya dolmaya başladı. Motorin kullanan aracın deposu ise 640 liraya dolarken, iki ay içinde 995 liraya dolmaya başladı. LPG otogaz kullanan aracın deposu ise 450 liraya dolarken, iki ay içinde 540 liraya dolmaya başladı. Başka bir deyişle artık benzin ve motorin kullanan araçların deposunun dolması 1000 liraya dayanmıştır." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum