Bedelli askerlik düzenlemesi mecliste kabul edildi

Bedelli askerlik düzenlemesi mecliste kabul edildi

Bedelli askerlik düzenlemesinde 15 bin liralık bedel ve 21 günlük askerlik süresi kabul edildi. Ayrıca yaş sınırı 1 Ocak 1994 doğumluları kapsayacak şekilde düzenlendi.

Bedelli askerlik düzenlemesini de içeren “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen torba yasa teklifinin bedelli askerlikle ilgili maddeleri kabul edildi.

Teklifin yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına bedelli askerlik yapma imkanı tanıyan ilk maddesi kabul edildi. Yurt dışında yaşayanlar 2 bin Euro karşılığında bedelli askerlik yapabilecek.

1 OCAK 1994 VE ÖNCESİNDE DOĞANLAR

Daha sonra bedelli askerliğin şartlarını düzenleyen ikinci madde Genel Kurul’da kabul edildi. Buna göre, 1 Ocak 1994 ve öncesinde doğanlar, 15 bin lira karşılığında bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanabilecek. Temel eğitim süresi ise 21 gün olacak.

Bedelli askerlik hakkından yararlananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacak.

Bu düzenlemeden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek.

Teklifin görüşmeleri, 1. bölümde yer alan maddeler üzerindeki önerge işlemleri ile devam ediyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.