BBC'den Gökçek'e cevap

BBC'den Gökçek'e cevap

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, BBC muhabiri Selin Girit'i İngiltere'ye "ajanlık" yapmakla suçlaması üzerine BBC, "Kurumumuz ve çalışanlarının hedef alınması kabul edilemez" açıklaması yaptı.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, BBC Türkçe Servisi'nde çalışan Selin Girit'in twitterdan yazdığı, "Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler" ve "Taksim'de bize bunu yapan polis Doğu'da neler yaptı? Roboski'yi, KCK davalarını unutmadık. Bu hepimizin özgürlük mücadelesidir" mesajları üzerine Girit'i, "vatan hainliği" ve "ajanlık" ile suçlaması üzerine BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks açıklama yaptı.

Açıklamada, "BBC, Türkiye'de yetkililerce sürdürülmekte olan ve BBC'nin güvenilirliğine darbe vurmayı, muhabirlerini de sindirmeyi amaçlayan kampanya nedeniyle büyük kaygı duymaktadır" diyen Horrocks, BBC ve bünyesindeki bütün gazetecilerin tarafsız ve bağımsız gazetecilik ilkesine bağlı olduğunu vurgulayarak, BBC muhabirlerinin bu şekilde doğrudan hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.