Bayram tatilinde Akdamar Adası'nı kaç kişi ziyaret etti?

Bayram tatilinde Akdamar Adası'nı kaç kişi ziyaret etti?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Van Valiliği işbirliğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde, Akdamar Adası güneş enerjisi sistemiyle aydınlatılarak yeni bir görünüme kavuştu.Van'ın kültürel ve tarihi zenginliklerinden biri olan Akdamar Adası, Kültür ve Turiz

Van'ın kültürel ve tarihi zenginliklerinden biri olan Akdamar Adası, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Valiliği'nin ortak çalışmasıyla yeniden canlandı. Güneş enerjisi sistemiyle ışıklandırılan ada, gündüz badem ağaçlarının çiçek açmasıyla ziyaretçilere görsel bir şölen sunarken, gece de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yapılan düzenlemeler arasında güvenlik yollarının yapılması, yürüyüş yollarının korkuluklarla güvenli hale getirilmesi, ada genelinde aydınlatma sisteminin kurulması, çeşmelerin yerleştirilmesi, kuş yuvalarının konulması, iskele düzenlemesi ve arıtma çalışmalarının yapılması gibi çeşitli adımlar yer aldı.

Bayram tatilinde Akdamar Adası'nı kaç kişi ziyaret etti?

Akdamar Adası'nın yeniden canlanmasıyla birlikte, Van'da turizm hareketliliği de arttı. Özellikle 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 17 bin 700 yerli ve yabancı turist, Akdamar Adası ve diğer ören yerlerini ziyaret etti.

Ada, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçileri büyülerken, Van'ın müze ve ören yerleri de ziyaretçi akınına uğradı. Akdamar Adası, 12 bin ziyaretçiyle en çok ilgi gören yer olurken, onu sırasıyla 3 bin kişiyle Van Müzesi ve 2 bin 700 kişiyle Van Kalesi takip etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.