Başörtüsü ve aile maddelerinde değişikliğin detayları belli oldu

Başörtüsü ve aile maddelerinde değişikliğin detayları belli oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin Anayasa'nın 24 ve 41. maddelerindeki değişik detaylarını aktardı, teklifte yer alacak cümleleri paylaştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsüne yasal güvence' çıkışından sonra AK Parti'nin 'anayasal güvence'' talebiyle Meclis'e getireceği teklifin detayları belli oldu. Hükümet yetkilileri dün yaptıkları açıklamayla, başörtüsü için 24. madde, LGBT ve aile konusunda ise 41. madde de değişiklik yapacaklarını söyledi.  

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında iki maddedeki düzenlemeye ilişkin ayrıntıları aktardı. Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Anayasa’nın 41. maddesinde, “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” deniliyor. “Eşler arasında” ibaresi muğlak bulunduğu için yeni çalışmada değiştiriliyor. “Aile, kadın ve erkekten oluşur” tanımı getiriliyor. Tabii 41. maddesindeki, “eşitlik” ifadesi korunuyor.

Yukarıda değindiğim hem başörtülüyü hem de başı açık kadınları koruyan düzenleme ise Anayasa’nın din ve vicdan özgürlüğüyle ilgili 24. maddesinde yer alıyor. “Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması kamu hizmetlerinde görev almalarında ve eğitim-öğretim hayatında ayrımcılık olarak kabul edilemez” deniliyor.

Bu yeni bir bakış açısı.

Başörtüsü çıkışıyla Pandora’nın kutusunu açan Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği konusunda ne yapacak?"

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.