Baskın: Fotoğraf, adalet kavramının kokuşmuşluğunun göstergesi

Baskın: Fotoğraf, adalet kavramının kokuşmuşluğunun göstergesi

Av. Eren Baskın, "Bu derin yapılanmanın herhangi bir yargılanma ile karşı karşıya kalmadan iktidarını sürdürmesi biz kayıp yakınları ve insan haklarına saygı duyan herkesi yaraladığını biliyoruz" dedi.

Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Korkut Eken, Alaattin Çakıcı ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Bodrum Yalıkavak Marina'da bir araya gelerek çektirdiği fotoğrafa tepkiler sürüyor. 

Fotoğraf karesinde yer alanların Ankara Altındağ Nüfus Müdürü olarak görev yaparken 30 Eylül 1993’te kaçırılarak, 3 kurşunla öldürülen babası Abdülmecit Baskın davasının kilit isimlerinden olduğunu belirten Avukat Eren Baskın, MA'ya yaptığı açıklamada fotoğrafın adalet kavramının kokuşmuşluğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Fotoğrafta yer alan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın babasının dosyasında isminin sık sık geçtiğini ifade eden Baskın, “Mehmet Ağar, Nam-ı diğer AĞA, çocukluğumun karanlık geçen yıllarındaki başrol oyuncusudur. Aslına bakarsanız ülke yararına çaktıkları tek bir çivi yok. Etrafındakileri hakim, savcı, polis olarak yetiştirmiş, mafyatik ilişkilerini iyi kullanarak derin bir yapının bel kemiği olmuş bir insan” diye konuştu.

‘BİZ BURADAYIZ' MESAJI 

Türkiye’de her zaman derin yapılanmaların varlığını koruduğunu vurgulayan Baskın, bu yapının zaman zaman yetkinliğini kaybettiğini ancak varlığını koruduğunu belirterek fotoğraf karesiyle “Bizler buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Biz ve bizim fikirlerimiz her zaman iktidardadır” denilmek istendiğine vurgu yaptı.

Baskın, “Bu derin yapılanmanın herhangi bir yargılanma ile karşı karşıya kalmadan iktidarını sürdürmesi biz kayıp yakınları ve insan haklarına saygı duyan herkesi yaraladığını biliyoruz. Bu yapıda yer alan insanlar en korunaklı olduklarını düşündükleri yerde bir gün alaşağı olacaklar. Güzel günlerin geleceğine dair umudumuzla ve karanlıkla savaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum