Başkale'de, kadın esnaflarla toplantı

Başkale'de, kadın esnaflarla toplantı

Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, kadın esnafların sorunlarını dinledi.

VAN  Başkale Belediye Başkanı Eylem Açıkalın, belediyede gerçekleştirilen esnaf toplantısında, kadın esnafların sorunlarını dinledi. Belediyede yapılan toplantıya belediye meclis üyesi Şengül Polat ve kadın esnaflar katıldı. Toplantıda konuşan Açıkalın, bir kaç yıl öncesine kadar Başkale'de kadın çalışanlarının çok az olduğunu belirterek, kadın çalışanların sayılarının gün geçtikçe arttığını belirtti. 

'Kadınların gücüne inanıyorum'

Şimdiye kadar yaptıkları tüm toplantıların genelde erkek ağırlıklı esnaflar ya da çalışanlar ile geçtiğini söyleyen Açıkalın, "Buradaki toplum genelde erkeklerin eliyle şekillendirilmiş bir toplumdur. Esnaflığın her alanında kadınların olması gerekiyor. Bunun, işletmeciliği, restourant, giyim ve mağaza ile her türlü şeyin artık kadının kendi eliyle şekillenmesi ve kadın esnafların çoğalması ile olacak bir şeydir. Keşke sayımız biraz daha fazla olsaydı. Her renkten, her meslekten olsaydık. Bu biz kadınlara daha da çok güç verecekti. Oda olacak. Çünkü buna inanıyoruz. Hatırlıyorum bir kaç yıl öncesine kadar kadın çalışana çok daha az rastlıyorduk. Şimdi sayımız aslında çoğalmış ve bu bir güzelliktir. Kadınların gücüne, iradesine, güvenine inanıyorum. İnanmasaydım başta bu görevi kabul etmezdim. Çünkü biliyorum ve inanıyorum; kadın istedikten sonra başaramayacağı hiç bir şey olamaz" diye konuştu. 

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.