Başbakan Yıldırım: Yarın yeni KHK yayınlanacak

Başbakan Yıldırım: Yarın yeni KHK yayınlanacak

Başbakan Yıldırım'dan Meclis Başkanlığı sorusuna yanıt verdi. Yıldırım 'her türlü görevi yaparız' dedi. Yıldırım 'yeni KHK yayınlanacağını' da açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı Editör Masası’nın konuğu oldu.

Başbakan Yıldırım, Meclis Başkanı olacağı iddialarına ilişkin değerlendirme yaptı. Yıldırım ‘Yarın son KHK yayınlanacak. Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak.” açıklaması yaptı.

Yeni dönemde TBMM Başkanı olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine Başbakan Yıldırım, “Onun kararını ben vermem. Şöyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne yönde karar alırsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparız. Bu da çok uzun bir süre değil. Yakında ne olacağı belli olur” dedi.

Seçim sonuçlarına da değinen Yıldırım “Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oyları da başka bir partide. Sonuçta herkes memnun halinden. Parlamento yapısı da bu haliyle herhangi bir sorun teşkil etmiyor. AK Parti’nin içinde olmadığı hiçbir yasama faaliyeti sonuç çıkarmaz.” yorumunda bulundu.

Binali’nin açıklamaları şöyle;

CUMHURBAŞKANIMIZLA ÇALIŞMAK KEYİFLİ BİR İŞ: Cumhurbaşkanı, rahatı sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez. Böyle bir iş tutuş şekli var. Alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar. Bu neden kaynaklanıyor? Memleketin meselelerine olan hassasiyetinden kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanımızla çalışmak keyifli bir iş.

DIŞ KAYNAĞI DAHA ÇOK KULLANACAĞIZ: Türkiye’nin mutlaka üretim, istihdam, ihracat ekseninde büyümesini sürdürmesi lazım. Bundan sonra yapılması gereken, milletin verdiği bu krediyle ülkemizin önündeki sorunları çözmektir. Yap-işlet-devret modellerini, dış kaynağı daha çok kullanacağız. Buradan artan kısımları da sosyal projelere harcayacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.