Başaran: HDP'ye geri adım attırma siyasetinin bir parçası

Başaran: HDP'ye geri adım attırma siyasetinin bir parçası

Ayşe Acar Başaran: “HDP Genel Merkezinde benim şahsımda bütün Kürtler, bütün kadınlar, bütün HDP’liler tehdit edildi. ‘Seni çivilerim’ sözü Türkiye'nin demokrasisine söylenmiş bir söylemdir.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partinin Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında, başta partiye yönelik saldırılar olmak üzere gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmasının önemli bölümünde ekonomik krizin etkilerine değinen Acar Başaran, “Türkiye, dünya ve Kürdistan'da ekonomik kriz her geçen gün biraz daha derinleşiyor ve bu ekonomik krizin en büyük yansımasını da biz kadınlar yaşıyoruz” dedi.

Ayrıca, ülkede ekonomik kriz en önemli sorunların başında gelirken demokrasi krizi ve insan hakları ihlallerinin de esaslı gündemlerden biri olmaya devam ettiğini belirtti.

“HDP'ye geri adım attırma siyaseti”

Dün parti genel merkezi önündeki polis şiddetiyle ilgili de şunları söyledi:

“2015 Nisan’da Kürt sorununda demokratik ve müzakere yöntemleriyle çözüm iradesinden vazgeçildiği günden bugüne AKP-MHP ittifakı her gün partimize ve Kürtlere saldırı politikaları gerçekleştiriyor.

“Diyarbakır’da, Van’da, Hakkari’de, İzmir’de partimizin önüne konulan çadırlar da bu saldırı politikalarının bir parçasıdır. Bu provokasyon, HDP’ye geri adım attırma siyasetinin bir parçasıdır.

“Parti önüne siyah çelenk bırakan polislerdi”

“Bir algıyı düzeltmekte fayda var. Dünden beri yandaş basın, farklı biçimde bütün gerçekliği ters yüz ederek yayın yaptı. Dün partimizin önünde aileler yoktu, Ankara Emniyeti vardı, İçişleri Bakanı vardı, AKP-MHP ittifakı vardı ve eylemci onlardı.

“Partimizin önünde eylem yapan, siyah çelenk bırakan polislerdi. Siyah çelengi aileler bırakmadı, polisler bıraktı. Provokasyon İçişleri Bakanlığı tarafından planlandı.

“Şahsımda Kürtler, kadınlar, HDP’liler tehdit edildi”

“Gelenler de polis, güvenlik gücü değildi, güvenlikten sorumlu kişiler bir milletvekilini bu kadar pervasızca, bu kadar pespaye bir şekilde tehdit etme cüretini gösteremezler.

“HDP Genel Merkezinde benim şahsımda bütün Kürtler, bütün kadınlar, bütün HDP’liler tehdit edildi. ‘Seni çivilerim’ sözü Türkiye'nin demokrasisine söylenmiş bir söylemdir.

“Bu söylem ve tehditlerle HDP’ye geri adım attıracaklarını zannedecek kadar akılsız bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu saldırılarla başarılı olacağını düşünen trajik durumda bir iktidar var.

“Saldırılarınız HDP’ye geri adım attıramayacak”

“Yedi yıldır yapmadığınız kalmadı. Yedi yıldır parti binamıza konulan bombalardan mitinglerimizin bombalanmasına kadar, eğitip, donatıp planını eline verdiği katili İzmir İl binamıza gönderip genç bir arkadaşımızı katledene kadar tüm yöntemleri denediniz ama başarılı olamadınız.

“Dokunulmazlıkları kaldırdınız, belediyelerimize kayyım atadınız, diz çöken ve geri adım atan bir HDP’li gördünüz mü? Hiçbir saldırınız HDP’ye geri adım attıramayacak. Kürtlere, kadınlara, işçilere, ezilmişlere geri adım attıramayacak.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum