Barzani, Sudani ile görüştü

Barzani, Sudani ile görüştü

Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve ABD’nin Irak Büyükelçisi ile Bağdat’ta bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat’ı ziyaret etti. Neçirvan Barzani’nin Bağdat ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani’nin Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve ABD’nin Irak Büyükelçisi ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmelerde ayrıca Irak’ta yaşanan son gelişmeler, Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki iletişim ve koordinasyonun geliştirilmesi ve daha birçok konunun konuşulduğu belirtildi.

Neçirvan Barzani’nin Irak Başbakanı Sudani ile yaptığı görüşmede petrol ve gaz yasası ile Irak’ın bütçesi ve Irak sınırlarını koruma çabaları başta olmak üzere iki tarafın ortak çalışmalarının konuşulduğu kaydedildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.