Yüksekova’da yeni sanayi sitesi için adımlar hızlandı

Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Abdulmecit Bartın, Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan ile gerçekleştirdikleri görüşmede, yeni sanayi sitesi projesinde önemli ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Yüksekova’da yeni sanayi sitesi için adımlar hızlandı

Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Abdulmecit Bartın, yaptığı açıklamada ilçede yaklaşık 40 yıldır esnafın yeni iş yerlerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, mevcut sanayi alanının yetersiz kaldığını ifade etti. Bartın, “Bugüne kadar yeni iş yerlerini hayata geçiremediğimiz için birçok arkadaşımız zor şartlar altında faaliyet yürütüyor” dedi.

2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından mevcut sanayi alanına yönelik 100 iş yerinin ihalesinin yapıldığını, ancak hafriyat çalışmalarının durdurulması nedeniyle projenin ilerleyemediğini anlatan Bartın, yeni sanayi alanı için Şemdinli yolu üzerinde alternatif bir yer belirlendiğini ve resmi işlemlerin büyük ölçüde tamamlandığını aktardı.

Bartın, “Esnafımız yüksek kira maliyetleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. Yeni sanayi sitesi ile birlikte amacımız, esnafımızın kendi mülkiyetinde iş yerlerine kavuşmasını sağlamak. Projemiz, modern yapısıyla Yüksekova’nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Sanayi bloklarının yanı sıra sosyal donatı alanları, yeşil alanlar, otopark ve park alanları da yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya da sanayi esnafına yönelik desteklerinin süreceğini belirterek, projenin hayata geçirilmesi için tüm paydaşlarla koordinasyon içinde çalışacaklarını söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.