Baro Başkanı Canan: Yüksekova’da cezaevi yapılması sürecinin takipçisiyiz

Kamışlı Köyü’nde arsa tahsis edilmesine rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyleyen Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, bu konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, 2019 yılında Yüksekova’nın Kamışlı (Sinava) köyünde yarı açık ve yüksek güvenlikli cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığına arsa tahsisi yapıldığını ancak bugüne kadar herhangi bir girişimin yapılmadığını söyledi.

Cezaevi ile ilgili sürecin takipçisi olduklarını söyleyen Canan ‘’Başsavcımızla yaptığımız görüşmelerde sürecin halen devam ettiğini söylemişti ama son aşama nedir, iptal mi oldu, başka yere mi taşınacak bilemiyoruz. 2019 yılından beri bir girişimin olmaması ortada bir problem olduğunu gösteriyor’’ dedi. 

Hakkari ve ilçelerinde binin üzerinde hükümlü ve tutuklunun ülkenin farklı yerlerindeki cezaevlerinde tutulduğunu ifade eden Canan Yüksekova’da bir cezaevinin yapılmasının elzem olduğunu dile getirdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum